27ste editie Bauhaus WK Snertkoken en WK Stamppotkoken 18 februari 2022

Groningen, 29 december.

Bedum - Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen organiseert voor 2022 het BAUHAUS WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken. Ondanks alle verscherpte beperkingen in verband met de corona perikelen zijn we druk bezig met de voorbereiding. Uiteraard zijn we wel afhankelijk van alle ontwikkelingen.

We hebben goede hoop dat de kookwedstrijd doorgaat op vrijdag 18 februari 2022. En daarbij willen we ons concentreren op de KOOKWEDSTRIJD . Wie maakt de lekkerste SNERT - STAMPPOT !

Zoals gezegd alleen de KOOKWEDSTRIJD vind plaats ! De presentatie gaan we op een andere manier invullen. Als deelnemer gaat u thuis een leuk - boeiend - eigen idee filmpje maken. Dat filmpje van plm 5 minuten stuurt u ons toe voor 4 februari 2022. Dus u rustig de tijd om er iets moois van te maken! De jury zal zich erover buigen , geeft punten voor het geheel, maar kiest ook de mooiste presentatie eruit.

Voor de 27ste keer zal het evenement plaats vinden op vrijdag 18 februari 2022 in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen. Het Alfa-college Kluiverboom is samen met enkele klassen druk met de voorbereidingen bezig. De studenten worden ingezet met een College opdracht voor het opstellen van een draaiboek en begeleiding van de deelnemers en ook de te verwachten bezoekers goed te ontvangen. Het Alfa-college Kluiverboom raakt langzamerhand in de snert en stamppot sfeer.

Tijdens de jubileum editie van 25 jaar WK Snertkoken is Snertkoken bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Met deze erkenning zijn we erg blij , we zien dan ook weer uit naar de 27ste editie", aldus voorzitter van Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen Henk van der Velde. De belangstelling voor deelneming aan de 27ste editie van het BAUHAUS WK SNERTKOKEN enWK HOLLANDSCHE STAMPPOT op vrijdag 18 februari 2022 in Groningen is wederom groot. Er hebben zich uit het hele land nu reeds een aantal deelnemers ingeschreven. Dus wacht niet te lang met aanmelden, want er zijn 17 kookunits , met in de morgen een sessie en in de middag een kooksessie !

Deelnemers kunnen zich inschrijven via het inschrijvingsformulier op de website https://www.oudhollandschegerechten.nl/aanmelden . Voor info kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – en originaliteit. En daarnaast punten voor het mooiste filmpje. De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren opscheplepel. Einde persbericht. Noot voor de redactie: Voor meer info: Henk van der Velde 06 22605931 Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen Grotestraat 13 K , 9781 HA Bedum 0622605931

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

2011 e.jpg

FacebookTwitter Live Feed

Socials

Volg ons

Voeg toe aan