Moeilijke keuze voor jury WK Snertkoken en WK Stamppotkoken 2013


Groningen, 16 februari 2013.


Het WK Snert- en het WK Stamppotkoken 2013 was met 30 deelnemers een bijzonder gezellige inspirerende dag. Vrijdag 15 februari werd de prachtige vernieuwde keukens volledig in beslag genomen door de deelnemers. Met veel passie gingen de deelnemers met hun eigen recept aan de slag om snert of stamppot te koken. Veelal naar een oud recept of zoals een deelnemer ons toevertrouwde "snert recept van mijn oma". De jury had dan ook een moeilijke taak om te jureren en de punten te verdelen! "De lat ligt behoorlijk hoog", aldus één van de juryleden.

Het was voor de deelnemers en ook voor de vele bezoekers een verrassing dat er voor het onderdeel WK Snertkoken als voor het WK Stamppotkoken 2013 dezelfde winnaar uit de jury rapport kwam.

WK Stamppotkoken.


Winnende stamppot van Hans Everse        

foto Pieter van der Velde ( www.pasfotograaf.nl )


Hans Everse uit Kapelle, Zeeland, teamleider Keuken van Cleijenborch CulinR in Colijnsplaat moest zijn WK Stamppotkoken 2012 verdedigen. Met verve koos de jury Hans als winnaar met 221 punten. Zijn passie voor het koken blonk in zijn stamppot duidelijk uit. De opmerkingen van de jury : -Prikkelt je nieuwsgierigheid, - Mooi gemaakt met zeewater, - 2 soorten,- Heerlijk spek.

Als 2de eindigde Jeroen van der Veen uit Sappemeer met 217 punten. Opmerking van de jury: -Turkse stijl, -mooie kool, - goede smaak, - iets te zout. En als 3de Bart van der Rijt uit Weeber (Duitsland) met 215,5 punten. Opmerking jury: -Milde stamppot paprika, -mooi lekker vlees, -mooie kip, -iets teveel tijm, -mooie frisse blik op stamppot in combi met chutney.


WK Snertkoken.

De winnende snert 2013  van Hans Everse                 

foto: Pieter van der Velde ( www.pasfotograaf.nl )


De uitslag van het WK Snertkoken 2013 was bijzonder. Na lang overleg van de jury werd opnieuw Hans Everse uitgeroepen als winnaar WK Snertkoken 2013 met 210,5 punten. De opmerkingen van de jury: - Zeer mooie smaak ; - Net niet dik genoeg ; - Zeewater (mooi!)

Als 2de eindigde Ineke Hoeksema uit Hoogezand met 202 punten. Opmerking jury: -Hele goede volle smaak, -zoet, - veel laurier. En als 3de Jeroen Koster uit Groningen met 199,5 punten. Opmerking jury: -zoet, -iets te dun, -kruidnagel.


De prijzen werden uitgereikt door de Groninger schaatslegende Jan Uitham, die in 1963 als 2de eindigde in de barre Elfstedentocht 1963.

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

snaphot (2).jpg

FacebookTwitter Live Feed

Socials

Volg ons

Voeg toe aan