TAPAS Stamppotje tijdens Week van de Smaak

Aardappel centraal in 6e Week van de Smaak!


Groningen, 25 september 2012


In de afgelopen jaren heeft de landelijke Week van de Smaak zich een vaste plek weten te verwerven op de activiteitenkalender. Aan de vooravond van de 6e editie (29 september t/m 7 oktober a.s.) is één ding duidelijk: het aantal deelnemers is onverminderd groot. In alle provincies haken winkels, restaurants, scholen, organisaties, bedrijven, zorginstellingen en ziekenhuizen aan met speciale activiteiten. Proeverijen, kookdemonstraties, culinaire fiets- en wandeltochten, Boergondische feestmalen bij de boer op het erf tot en met complete smaakfestijnen: dit alles en meer staat op het menu voor 'de lekkerste week van het jaar'. Het speciale thema van de editie van 2012 is 'de aardappel'. Deze beroemde knol is nog steeds de basis van de Nederlandse keuken. En de aardappel is behalve makkelijk te bereiden, ook nog eens een keer gezond en bevat hij weinig calorieën. Genoeg redenen om de aardappel eens in het zonnetje te zetten.

 

Tapas Stampotje!

 

Ook drievoudig wereldkampioen Werner Drent, expert op het gebied van Stamppot haakt aan bij Smaakfeest van het jaar, samen met de Held van de Smaak van Groningen Menko van Zwol. Samen gaan ze in het kader van Mooie Maaltijd twee TAPAS stamppotjes bereiden voor de dorpsgemeenschap Nieuw Woelwijck in Sappemeer voor 400 bewoners.


Koken met kinderen.


Verder zal Werner Drent met de Gegarandeerd Groningen aardappel van Menko van Zwol met de kinderen van de basisschool Jenaplan 't Vlot in Hoogezand een TAPAS stampotje bereiden. "de kinderen vinden het geweldig om mee te helpen koken", aldus Werner.

Met medewerking van WK Stamppotkoken is deze mooie samenwerking tot stand gekomen. We willen daarmee de aardappel een plaatst geven, die het in oud hollandsche gerechten heeft.

 

Helden van de Smaak verkiezing.Ook dit jaar organiseert de Week van de Smaak de Helden van de Smaak verkiezing. Het thema van de verkiezing dit jaar is 'de aardappel'. Twaalf finalisten, winnaars van de spannende provinciale voorronden, horen op 29 september in 'Hoofdstad van de Smaak' Amersfoort wie de jury- en wie de publieksprijs binnen weet te slepen.

De kandidaat Held voor Groningen is Menko van Zwol geroemd om zijn eigen verbouwde aardappelen met het keurmerk Gegarandeerd Groningen aan de publieksprijs door te stemmen via de website van de Week van de Smaak.

Al deze activiteiten dragen bij aan het behalen van het doel van de Week van de Smaak: het zo breed en aansprekend mogelijk 'op de kaart zetten' van alle lekkere, eerlijke en duurzame producten van Nederlandse bodem.

Meer informatie over alle activiteiten in de Week van de Smaak is te vinden op: www.weekvandesmaak.nl

 

De Week van de Smaak wordt georganiseerd door Stichting Week van de Smaak, waarin zijn vertegenwoordigd: Streekeigen Producten Nederland, Euro-Toques, Slow Food Nederland en Stichting Vriendelijke Keukens. Hoofdfinancier is het Ministerie van EL&I.

 

Voor meer informatie over het evenement TAPAS Stamppotje kunt u contact opnemen met:

- Snert en Stamppotevenementen, Henk van der Velde, die het jaarlijkse WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken organiseert. In 2013 op vrijdag 15 februari. tel . 0622605931.


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.snertenstamppotevenementen.nl

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

220621_1200_08294-2M.jpg

FacebookTwitter Live Feed

Socials

Volg ons

Voeg toe aan