Stamppotkoker 2012 Hans Everse 3de bij Held van de Smaak

Winsum, 01 oktober 2012


 

Week van de Smaak.


Zaterdag 29 september is de Held van de Smaak gekozen uit de 12 Helden van de Smaak. Vanuit elke provincie was er één Held van de Smaak genomineerd, waaronder de wereldkampioen Stamppotkoken 2012 Hans Everse.


Tijdens de openingshappening van de landelijke Week van de Smaak op 29 september in Amersfoort werd de uitslag bekend van de Helden van de Smaak verkiezing 2012. Voor het eerst sinds de start van deze jaarlijkse verkiezing, met dit maal 'de aardappel' als thema, riep de jury twee finalisten uit tot winnaars van de titel Held van de Smaak 2012: plantenveredelaar Edith Lammerts van Bueren (Utrecht) en aardappeltelers Niek en Michiel Vos (Flevoland).


Hans Everse is bij deze verkiezing derde geworden. Gefeliciteerd Hans. Hierover schreef de Provinciaalse Zeeuwse Courant:


Hans Everse derde bij Held van de Smaak

 

zaterdag 29 september 2012 | 17:33 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 29 september 2012 | 17:48

 

 

COLIJNSPLAAT - Kapellenaar Hans Everse, chef bij zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat, is vandaag in Amersfoort als Zeeuwse Held van de Smaak op de derde plaats geëindigd in de landelijke finale van provinciewinnaars.

Hij haalde de derde plaats van de publieksprijs, waarvoor via internet gestemd kon worden. Everse verzamelde 12 procent van de stemmen, 514 in totaal. De winnaar uit Limburg trok 26 procent van de stemmen: Jac Nijskens, eigenaar van de kookboerderij de Historische Groentenhof in Limburg, waar hij 650 oude groentenrassen teelt.

Als nationale held van de smaak koos de vakjury Niek en zoon Michiel Vos uit Kraggenburg, aardappeltelers in Flevoland, die de biologische teeltaardappel Bionica ontwikkelde met een resistentie tegen phytophtora.

 

Hans Everse is dit jaar de provinciale Held van de Smaak rond het thema aardappel en wereldkampioen stamppot koken. foto Mark Neelemans

 

Hans Everse is dit jaar de provinciale Held van de Smaak rond het thema aardappel en wereldkampioen stamppot koken. foto Mark Neelemans


Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

snaphot (1).jpg

FacebookTwitter Live Feed

Socials

Volg ons

Voeg toe aan