Bedum, 12 september 2012.
Dennis Beek,freelance fotograaf, die werkzaam was voor ANP , NOVUM nieuws en voor het Dagblad van het Noorden is maandagmiddag 10 september 2012 op 58-jarige leeftijd overleden.
Dennis lag sinds 5 weken in het ziekenhuis vanwege een longembolie en bracht de afgelopen twee weken daarvan door op de intensive care.
Hij was vaak in actie tijdens de wedstrijden op het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken. Zijn foto's werden geplaatst in vele dag- en weekbladen. Bij FC Groningen was hij vaste persfotograaf.
Wij wensen zijn familie heel veel sterkte met dit grote verlies.
Zaterdag 18 februari 2012 - 14:30 uur
Groningen – Een opvallende uitslag van het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken vrijdag 17 februari in Noorderpoort Euroborg Groningen. De jury was vol lof over de prestaties van de deelnemers. Het nivo van het koken was hoog. Dat bleek wel uit het aantal behaalde punten. Het lag erg dicht bijelkaar.
De deelnemers streden om de zwaar verzilverde snertslaif en de zwaar verzilverde opscheplepel. Voor het WK Snertkoken werd de 18 jarige Suzanne Mulder, leerling van het Dollard College in Winschoten de nieuwe wereldkampioen 2012. Zij behaalde met haar recept het hoogst aantal punten 202. Suzanne deed voor het eerst mee. Het recept heeft ze samen met haar klasgenoten samengesteld en uitgebreid op school geoefend. Suzanne versloeg onder anderen een aantal professionele koks. Als tweede eindigde de 35 jarige chef kok Yassine Nassir uit Utrecht met 200 punten. Hij is ook auteur van een topper van een kookboek de Kookkaravaan. Afkomstig uit Marokko heeft Yassine een heerlijk snertgerecht neergezet. Als derde eindigde Ineke Hoeksema uit Sappemeer met 198,5 punt. en als vierde Siena de Haan uit Bedum met 197,5 punt.
Voor het WK Stamppotkoken werd de chef kok van het Zorgcentrum Cleijenborch Hans Everse uit Kapelle Zeeland, de nieuwe wereldkampioen stamppotkoken 2012. Met zijn bijzondere stamppot van rode bieten en gehakt van varkenswang kreeg hij 213 punten. Als tweede eindigde met 202 punten Fokko van der Struik uit Hoogezand. En als derde leerling van het Noorderpoort College David van der Valk uit Groningen met 198,5.
Een deskundige jury heeft op verschillende onderdelen punten gegeven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.
Het was de hele dag een gezellige drukte, waar de bezoekers konden proeven van het eindresultaat. Dat viel bij menigeen goed in de smaak.
Voor het eerst heeft de organisatie Snert en Stamppotevenementen een samenwerking aangegaan met de stichting Make A Wish. De Regio ambassadeur Arno van der Heyden was de hele dag aanwezig en heeft de prijzen aan de winnaars uitgereikt. Met Make A Wish zal een verdere samenwerking worden uitgewerkt.
De hoofdsponsor Landjuweel uit Uithuizermeeden heeft de organisatie een langdurig contract toegezegd. Daarmee is de website totaal vernieuwd www.snertenstamppotevenementen.nl
Hans Everse, chef-kok van het Zorgcentrum Cleijenborch op Noord-Beveland, is wereldkampioen geworden tijdens het WK Stamppotkoken in Groningen. Volgens de jury was het niveau erg hoog tijdens het toernooi in de Noorderpoort Euroborg.
Met zijn bijzondere stamppot van rode bieten en gehakt van varkenskinnebakken (gehaktballetjes van varkenswang) behaalde de Zeeuwse Hans Everse 213 punten. Als tweede eindigde Fokko van der Struik uit Hoogezand.
Het WK Snertkoken, dat ook in de Noorderpoort werd gehouden, kende een opvallende uitslag. De 18-jarige Suzanne Mulder, leerling van het Dollard College in Winschoten, versloeg een aantal professionele koks en werd de nieuwe wereldkampioen 2012. Zij deed voor het eerst mee met een recept dat ze samen met haar klasgenoten op school heeft samengesteld en geoefend.
Voor het eerst is de organisatie Snert en Stamppotevenementen een samenwerking aangegaan met de stichting Make-A-Wish. De regioambassadeur Arno van der Heyden was de hele dag aanwezig en heeft de prijzen aan de winnaars uitgereikt. De samenwerking met Make-A -Wish zal verder worden uitgewerkt
Scholiere wint reis naar Cardiff met WK-snert
Door Tammo Beishuizen
Winschoten Op praktijkschool De Flint in Winschoten heerste gisteren een snertsfeer. Toch waren er louter lachende gezichten met als stralend middelpunt de 18-jarige Suzanne Mulder. Sinds een aantal dagen is de tiener uit Winschoten wereldkampioen snertkoken. De snertkoningin versloeg zelfs de vermaarde 35-jarige chefkok Yassine Nassir uit Utrecht, bekend van het kookboek De Kookkaravaan. De jury was unaniem in haar oordeel: de snert van Mulder was de beste. Een hapje proeven kon gisteren niet, maar de snert wordt deze week zeker gemaakt en geconsumeerd.
Maanden werd gesleuteld aan de kampioenssnert, onder begeleiding van Ina Rozema en Gelmar van Reeden. "Een beetje minder zout, een extra snufje peper. De worst hebben we bij een slager uit Onstwedde gehaald en eigenlijk het allerbelangrijkste ingrediënt hebben we bij Doddema gekocht; de erwt zelf! Want, het is heel belangrijk hoe de erwt uit elkaar valt", zegt Rozema.