Filter
 • 19de WK Snertkoken en 12de WK Stamppotkoken 2013

  WK SNERTKOKEN  en WK STAMPPOTKOKEN  2013.


  Groningen, 1 november 2012

   

  Vrijdag 15 februari 2013 zal voor de 19de keer het WK SNERTKOKEN  en het WK STAMPPOTKOKEN plaats vinden in Groningen. Dit Oud Hollandsche Gerechten festijn mag weer een groot aantal deelnemers verwelkomen.

   

  Dat heeft de organisatie Snert en Stamppot Evenementen in Winsum bekend gemaakt. 

   

  De eerste aanmeldingen om deel te nemen

  ...
 • WK SNERT en WK Stamppot 2012 !

  Woensdag 15 februari 2012 - 16:19 uur

  GRONINGEN -  Het is echt snertweer, nu de dooi is ingezet. De Koek en Zopie tentjes zijn weer van het ijs verdwenen. Vele liters snert zijn daarbij geserveerd. Het blijft nog wel even echt Snert- en Stamppot weer.
   
  Vrijdag 17 februari 2012 zal de 18de editie van het WK Snertkoken en de 11de editie van het WK Stamppotkoken  worden gehouden in de prachtige keukens van Noorderpoort Euroborg, school voor gastvrijheid en toerisme in Groningen.
   
  De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif  en de zilveren opscheplepel. Aan de beste amateur kok snertkoken zal een speciale beker worden uitgereikt.

 • WK SNERT-en STAMPPOTKOKEN VRIJDAG 17 FEBRUARI 2012!!!

   


  Je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  ...
 • WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN vrijdag 21 Februari 2014

   

  WK SNERTKOKEN  en  WK STAMPPOTKOKEN 2014.  20ste editie!

  Winsum, 1 november 2013.

   

  WK SNERTKOKEN  en het  WK STAMPPOTKOKEN zal plaats vinden op het ALFA College aan de Kluiverboom in Groningen.

   

  Vrijdag 21 Februari 2014

   

  zal er voor de 20ste keer het WK Snertkoken en voor het WK Stamppotkoken de 14 editie plaats vinden. Dit alles dank zij de geweldige samenwerking

  ...
 • WK Snertkoken en WK Stamppotkoken 2013 FOTO's

  Groningen 16 februari 2013.  Foto's van WK Snertkoken en het WK Satmppotkoken 2013.


  De spanning is af te lezen van de gezichten van de deelnemers aan het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken op vrijdag 15 februari in het ALFA College in Groningen. een dag waarop met veel plezier kan worden terug gekeken. Ook voor de bezoekers was er veel te zien en te proeven.

  We kunnen ook na vrijdag 15 februari 2013 nog genieten. Onze fotograaf Pieter van der Velde heeft de hele dag prachtige foto's genomen. enkele honderden foto's staan op Facebook van WKSnert WK Stamppotkoken.


  ...

 • WK Snertkoken en WK Stamppotkoken 2013 op het ALFA COLLEGE GRONINGEN

  WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN, nu in ALFA COLLEGE Groningen .


  Winsum, 17 december 2012.


  Winsum - Het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken zal op vrijdag 15 februari 2013 voor het eerst worden gehouden in de keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen.

  Nadat 18 jaar de wedstrijden werden gehouden in de keukens van Noorderpoort Euroborg heeft het bestuur besloten om dit jaar te kiezen voor het Alfa-college. "Betere bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers was één van de oorzaken dat we hiervoor hebben gekozen. Vooral voor de bezoekers was het vaak moeilijk om de Euroborg te bereiken. En dan ook nog betaald parkeren. Het was een grote belemmering om het evenement te bezoeken", aldus organisator Auke van der Velde.

  "We zijn zeer verheugd over deze mooie

  ...
 • WK SNERTkoken in de JUMBO folder

   

  WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN in de nieuwe JUMBO folder!


  Winsum 2 januari 2014.


  In de eerste uitgave van de huis aan huis folder van de supermarkt JUMBO word op pagina 6 een mooie beschtijving gegeven van:


  DE ERWT ZIT WEER IN DE MAAND.


  ...

 • WK snertkoken mogelijk op werelderfgoedlijst

  WK Snert en WK Stamppot op werelderfgoedlijstZaterdag 31 maart 2012 - 16:11 uur

  GRONINGEN - Het WK Snert- en Stamppotkoken, dat ieder jaar in Groningen wordt gehouden, maakt kans op een plaats op de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed.


  Op deze lijst staan tradities en rituelen, die we willen doorgeven aan latere generaties. In ons land valt te denken aan het Sinterklaasfeest, het eten van beschuit met muisjes na een geboorte en dus ook het eten van snert en stamppot. UNESCO wil dit immaterieel erfgoed beschermen.

  De wereldcultuurorganisatie laat landen daarom een inventarisatie maken van hun belangrijkste tradities en rituelen, waarna de definitieve lijst kan worden samengesteld. Het WK Snert- en Stamppotkoken in Groningen is dus één van de kanshebbers voor een plaatsje op die lijst.

  De laatste editie

  ...

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

snaphot (2).jpg

FacebookTwitter Live Feed

Socials

Volg ons

Voeg toe aan