28 ste editie WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN in Groningen

Bedum -  In opdracht van Stichting Oud Hollandse Gerechten organiseert Snert- en Stamppotevenementen de 28ste editie van het BAUHAUS WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken.  Het evenement zal  plaatsvinden in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen, op vrijdag 17 februari 2023.

Voor de 28ste editie hebben zich hele groep deelnemers ingeschreven. Zodat we 2 sessies gaan houden. Eén in de morgen vanaf 9.00 uur en de 2de sessie is in de middag vanaf 13.00 uur. Met hun eigen recept voor SNERT , en met eigen recept STAMPPOT.  En als extra is er opnieuw een buitencategorie koken. En wel heel bijzonder dit jaar is dat 3 deelnemers vanuit DEFENSIE mee gaan doen met 3 koks van de drie onderdelen, Landmacht, Luchtmacht, Marine . Ze verheugen zich erop om mee te doen aan het WK Snertkoken met de volgende uitspraak:

Vroeger zeiden ze al: een leger marcheert op zijn maag. En dat is in de huidige tijd nog steeds zo. Dus we proberen het eten zo voedzaam mogelijk te maken afhankelijk waar we ingezet worden!

Daarnaast is eten ook goed voor het moraal en is het dus belangrijk om goede koks te hebben, waar ook ter wereld, op zee of land!

De organisatie verheugd zich erop om te zien hoe de deelnemers zich voor de zorgvuldig samengestelde jury presenteren.

Tijdens de Jubileum-editie van de 25ste heeft de bijschrijving plaats gevonden in de  Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.  Uit de brief van het Kenniscentrum:

" Met genoegen deel ik u mee dat SNERT koken bijgeschreven kan worden in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. U heeft duidelijk aangetoond dat SNERT koken voldoet aan de gestelde criteria en in het erfgoedzorgplan laat u zien dat u het erfgoed met behoud van kernwaarden toekomst wil geven.

SNERT koken heeft een lange historie. Er bestaan vele recepten die vaak binnen de familie worden doorgegeven en er komen ook steeds nieuwe varianten bij. Juist deze grote verscheidenheid aan recepten illustreert de dynamiek van dit levend erfgoed. Het organiseren van het jaarlijkse WK SNERT koken is een middel om het erfgoed door te geven aan nieuwe generaties. Daarnaast biedt het WK ook een kans het SNERT koken te promoten en het bewustzijn rondom de traditie te vergroten."

Er kan zich nog een deelnemers aanmelden ( we zijn bijna VOL)  via het inschrijfformulier op de website www.oudhollandschegerechten.nl. Voor meer informatie kun je een mail  sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif  en de zilveren opscheplepel. Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.

 

Het BAUHAUS WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken is mede mogelijk gemaakt door:

http://nl.bauhaus   -  www.greydanus.nl -  www.KruidenvoorThuis.nl   -  www.muldermarne.nl  -  www.mcdedulles.com  -  www.beschermkoffers.nl  -  www.bedumer.nl  -  www.mijnkadowinkel.nlwww.alfa-college.nl

220621_0955_08106-2M.jpg

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Socials

Volg ons

Voeg toe aan