Uitslag 28ste editie WK Snert en Stamppotkoken

WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN in Groningen.

Het geheim van de snert.

Het BAUHAUS WK Snert- en het WK Stamppotkoken 2023 was met 26 deelnemers een bijzonder gezellige inspirerende dag. Helaas waren enkele deelnemers door griep geveld en moesten afzeggen.

Vrijdag 17 februari werd de prachtige keuken van het ALFA College Kluiverboom  volledig in beslag genomen door de deelnemers. Met veel passie gingen de deelnemers met hun eigen recept aan de slag om snert of stamppot te koken. Veelal naar een oud recept of zoals een deelnemer ons toevertrouwde “snert recept van mijn oma”. De jury had dan ook een moeilijke taak om te jureren en de punten te verdelen! "De lat ligt behoorlijk hoog", aldus de voorzitter van de jury Flang Cupido van Terschelling.

de winnaars op de foto, Michel Rekers links en Robin van der Laan rechts 
(foto Oud Hollandse Gerechten).

WK Snertkoken

De uitslag van het WK Snertkoken 2023 was bijzonder. Deelnemer Michel Rekers uit Alkmaar was voor de laatste keer als deelnemer aan het koken. Hij had al drie keer de zilveren snertslaif gewonnen. De jury was opnieuw onder de indruk van de geweldige pan SNERT. Het oordeel van de jury was dat Michel Rekers uit Alkmaar opnieuw wereldkampioen Snertkoken is geworden met 188,5 punten. 2de is geworden Robert Raasveldt uit Hippolytushoef met 184,5 punten en 3de Jos Veltmaat uit Nijverdal met 181 punten

WK Stamppotkoken

Ook de uitslag van het WK Stamppotkoken 2023 was bijzonder. Vorig jaar was de winnaar Robin van der Laan, uit Aduard, de jongste deelnemer. Zou hij zich opnieuw kunnen meten met de anderen. Het oordeel van de jury was dat Robin van der Laan (23) zich opnieuw wereldkampioen Stamppotkoken 2023 mag noemen met 204,5 punten. Zijn bijzondere stamppotcreatie komt binnen kort in de Nieuwsbrief van st. Oud Hollandse Gerechten Groningen. 2de is geworden Michel Rekers uit Alkmaar met 184,5 punten. 3de is geworden Marinier Tonnie Wellinga uit Zwolle met 168 punten.

“De 28ste editie was een geweldige dag vol geurende fijne heerlijkheden”, aldus Auke van der Velde van de organisatie St. Oud Hollandse Gerechten Groningen. De 29ste editie zal worden gehouden op vrijdag 16 februari 2024. 

220621_1200_08294-2M.jpg

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Socials

Volg ons

Voeg toe aan