Nieuwe hoofdsponsor 29 ste editie GREYDANUS WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN in Groningen

Bedum – Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen heeft vanaf 1 december 2023 een nieuwe hoofdsponsor. Aardappelgroothandel Greydanus uit Heerenveen.

Greydanus is leverancier van verse aardappelen, groente, fruit, peulvruchten en vruchtensappen Kwaliteit en betrouwbaarheid staan voorop. “En dat is wat wij ook met onze sponsoring willen uitstralen “, aldus directeur Klaas Greydanus.

Naast Greydanus treed ook Peulnatuur uit Heerenveen toe als sponsor van het WK.

De stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen is zeer verheugd dat wij Greydanus als hoofdsponsor en Peulnatuur als sponsor mogen verwelkomen, aldus Henk van der Velde.

Greydanus uit Heerenveen presenteert tijdens het 29e WK ook de nieuwe wedstrijdkleding die door de hoofdsponsor wordt verzorgd.

In opdracht van Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen organiseren we voor de 29ste editie van GREYDANUS WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken. Het evenement zal plaatsvinden in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen, op DONDERDAG 15 februari 2024.

Voor de 29ste editie hebben zich reeds enkele deelnemers ingeschreven. Met hun eigen recept voor SNERT , en met eigen recept STAMPPOT. En als extra is er opnieuw een buitencategorie koken. En wel heel bijzonder is dat er opnieuw deelnemers vanuit DEFENSIE mee gaan doen met 3 koks van de drie onderdelen, Landmacht, Luchtmacht, Marine . Ze verheugen zich erop om opnieuw mee te doen aan het WK Snertkoken en WK Stamppotkoken met de volgende uitspraak:

Vroeger zeiden ze al: een leger marcheert op zijn maag. En dat is in de huidige tijd nog steeds zo. Dus we proberen het eten zo voedzaam mogelijk te maken afhankelijk waar we ingezet worden!
Daarnaast is eten ook goed voor het moraal en is het dus belangrijk om goede koks te hebben, waar ook ter wereld, op zee of land!

De organisatie verheugd zich erop om te zien hoe de deelnemers zich voor de zorgvuldig samengestelde jury presenteren.

Er kunnen zich nog deelnemers aanmelden via het inschrijfformulier op de website www.oudhollandschegerechten.nl. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren opscheplepel. Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.

Tijdens de Jubileum-editie van de 25ste heeft de bijschrijving plaats gevonden in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.
Uit de brief van het Kenniscentrum:
" Met genoegen deel ik u mee dat SNERT koken bijgeschreven kan worden in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. U heeft duidelijk aangetoond dat SNERT koken voldoet aan de gestelde criteria en in het erfgoedzorgplan laat u zien dat u het erfgoed met behoud van kernwaarden toekomst wil geven.

Met ingang van 1 januari 2022 is , na controle , de bijschrijving voor 3 jaar verlengd.
SNERT koken heeft een lange historie. Er bestaan vele recepten die vaak binnen de familie worden doorgegeven en er komen ook steeds nieuwe varianten bij. Juist deze grote verscheidenheid aan recepten illustreert de dynamiek van dit levend erfgoed. Het organiseren van het jaarlijkse WK SNERT koken is een middel om het erfgoed door te geven aan nieuwe generaties. Daarnaast biedt het WK ook een kans het SNERT koken te promoten en het bewustzijn rondom de traditie te vergroten."

220621_1045_08187-2M.jpg

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Socials

Volg ons

Voeg toe aan