29ste editie GREYDANUS WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN zit VOL

Bedum - Vanuit Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen organiseren we de 29ste editie van het GREYDANUS WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken.  Het evenement zal plaatsvinden in de vernieuwde keukens van het Alfa-college Kluiverboom, Kluiverboom 3 in Groningen op donderdag 15 februari 2024. De keuken is vernieuwd. Er wordt nu op inductie gekookt.

Greydanus , aardappelgroothandel in Heerenveen is leverancier van verse aardappelen, groente, fruit, enz.  Kwaliteit en betrouwbaarheid staan voorop. “En dat is wat wij ook met onze sponsoring willen uitstralen “, aldus directeur Klaas Greydanus .

De stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen is zeer verheugd dat wij Greydanus als hoofdsponsor mogen verwelkomen, aldus voorzitter Henk van der Velde.

De 29ste editie zit helemaal VOL met deelnemers vanaf 9 jaar tot 80 jaar.  In de vernieuwde keuken gaan  we 2 kooksessies houden. Eén in de morgen vanaf 9.00 uur en de 2de sessie is in de middag vanaf 13.00 uur. De deelnemers gaan op inductie koken.  Met hun eigen recept voor SNERT , en met eigen recept voor STAMPPOT.  

Bezoekers zijn welkom om vanaf de groene tribune toe te kijken hoe de deelnemers hun gerechten bereiden. Rond 12.00 en 16.00 uur kan men proeven van de verschillende creaties. Ook kan men genieten van de eigen presentatie, die ook punten op gaat leveren!

De organisatie verheugt zich erop om te zien hoe de deelnemers zich voor de zorgvuldig samengestelde jury presenteren.

Tijdens de Jubileum-editie van de 25ste heeft de bijschrijving plaats gevonden in de  Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.  

Uit de brief van het Kenniscentrum:

" Met genoegen deel ik u mee dat SNERT koken bijgeschreven kan worden in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. U heeft duidelijk aangetoond dat SNERT koken voldoet aan de gestelde criteria en in het erfgoedzorgplan laat u zien dat u het erfgoed met behoud van kernwaarden toekomst wil geven.

SNERT koken heeft een lange historie. Er bestaan vele recepten die vaak binnen de familie worden doorgegeven en er komen ook steeds nieuwe varianten bij. Juist deze grote verscheidenheid aan recepten illustreert de dynamiek van dit levend erfgoed. Het organiseren van het jaarlijkse WK SNERT koken is een middel om het erfgoed door te geven aan nieuwe generaties. Daarnaast biedt het WK ook een kans het SNERT koken te promoten en het bewustzijn rondom de traditie te vergroten."

Voor meer informatie kun je een mail  sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif  en de zilveren opscheplepel. Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.

220621_0937_08075-2M.jpg

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Socials

Volg ons

Voeg toe aan