Bauhaus WK Snertkoken & Stamppotkoken Nieuwsbrief

28ste editie 
Bauhaus WK Snertkoken & Stamppotkoken


GRONINGEN - Het BAUHAUS WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken mag zich elk jaar weer verheugen in een grote aanmelding van deelnemers. Alle kookunits zijn BEZET. Maar wil je toch nog aanmelden, voor het geval dat er een deelnemer uitvalt, klik dan hier!

Evenals vorig jaar zijn er een aantal deelnemers voor het onderdeel BUITENKOKEN. Daarvoor is er op het voorplein een speciale hoek ingericht. Dat is echt spannend en beleef daarmee hoe in vroege jaren het eten werd gekookt. Voor het Buitenkoken kan men zich nog aanmelden, want daar is voldoende ruimte voor!


Voor BUITENKOKEN  is er een speciale PLEK ingeruimd voor DEFENSIE

Het evenement zal plaats vinden op vrijdag 17 februari 2023 in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen. 35 kookunits zijn dan bezet en daarnaast nog de kookunits in de buitenlucht! Volop reden om deze dag gezellig het evenement te bezoeken en de prachtige creaties van de deelnemers te bezichtigen en van hun snert of stamppot te proeven. U bent welkom van 9 tot 17 uur!

Ook onze sponsor nodigt u uit:
Programma Bauhaus WK Snertkoken &
WK Hollandsche Stamppot 2023

08.15    INSCHRIJVING EN ONTVANGST DEELNEMERS GROEP 1
08.45    Welkom door Auke van der Velde, namens de organisatie.

              Welkom door Jozé Kienstra  ALFA College
              Opening en uitleg van het WK voorzitter Jury: Flang Cupido
09.00    AANVANG WEDSTRIJD GROEP 1
12.00    DEELNEMERS GROEP 1 ZIJN KLAAR
12.00 - 12.30 Proeven en uitdelen in het restaurant
 
DEFENSIE: Emiel Garstenveld, bekend als 'The walking Soldier' op  instagram
ALLES SCHOON VOOR GROEP 2

12.15    INSCHRIJVEN en ONTVANGST DEELNEMERS GROEP 2.
12.45    OPENING GROEP 2

             Uitleg WK door de voorzitter van d
e Jury - Flang Cupido
13.00    AANVANG WEDSTRIJD GROEP 2
16.00    DEELNEMERS GROEP 2 ZIJN KLAAR
16.00 - 16.30 Proeven en uitdelen in her restaurant
16.15    Foto-moment van ALLE deelnemers in BAUHAUS kleding
16.30    SCHOONMAKEN KEUKENS KLAAR
16.00 - 17.00 Muzikale intermezzo     

16.45    UITSLAG
 door de jury van het Bauhaus WK Snertkoken en WK Stamppotkoken.

16.55    PRIJSUITREIKING door de voorzitter van de jury, Flang Cupido, samen met Auke van der Velde van de organisatie

17.00 - 17.30 AFSLUITING VAN DE 28STE EDITIE.
 
Zet alvast in uw agenda:
De 29ste editie zal plaatsvinden op vrijdag 16 februari 2024!

Defensie gaat met 3 koks van Defensie, Landmacht, Luchtmacht, Marine  meedoen aan het WK Snertkoken!
 
Vroeger zeiden ze al: een leger marcheert op zijn maag. En dat is in de huidige tijd nog steeds zo. Dus we proberen het eten zo voedzaam mogelijk te maken afhankelijk waar we ingezet worden! Daarnaast is eten ook goed voor het moraal en is het dus belangrijk om goede koks te hebben, waar ook ter wereld, op zee of land!
 
Degene die zal spreken vanuit ons is Emiel Garstenveld,
ook wel bekend als “the walking Soldier” op instagram.
DE JURY
Opnieuw is de organisatie er in geslaagd om een deskundige jury samen te stellen. De juryleden gaan op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne – tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.

Flang Cupido, voorzitter van de jury. Komt van Terschelling. 3x Wereldkampioen Snertkoken. Oprichter van kookstudio Flang in de pan, wildplukker, medeoprichter van de zilte groentetuin, voorzitter van de Willem club Terschelling en eigenaar van B&B De Postoari. "De mooiste plek op het eiland is de Waddendijk bij Lies".

Ger Warink uit Loppersum, Voorzitter van de Jury. Komt uit een Horecafamilie en was zelf 17 jaar werkzaam in de Horeca. Is een muzikant in hart en nieren. En draait al 14 jaar mee in de Jury.

Johan Klein Gebbink 
uit Doorwerth, voorheen keukenmanager bij een groot hotelbedrijf, die trainingskampen verzorgden voor diverse nationale en internationale voetbalclubs. Jarenlang chefkok van het Nederlands Voetbal Elftal geweest, zoals in 2014 bij het WK Voetbal in Brazilië. Bijna met pensioen, doet de leuke dingen in het leven.

Sjoerd Flameling uit Drachten, Chefkok in diverse geronommeerde bedrijven en nu werkzaam als leraar aan het Singelland de Vennen. Daarnaast doet Sjoerd voor de 25ste keer mee, eerst als deelnemer en later als jurylid. In 2003 was hij WK Snertkoken.

Siegfried Niemeyer uit Osnabruck Duitsland. In 2010 en 2011( werd hij 3de) heeft Siegfried meegedaan als deelnemer. Gepensioneerde leraar.
 
John Spruit uit Vriezenveen. Oud Wereldkampioen Stamppotkoken 2018, is Executive Chef Eurest Services en Interim Chef Meat John.

 
Informatie voor de deelnemers
  • Ieder zorgt voor zijn/haar keukengerei, inclusief pannen. Er wordt gekookt op gas.
  • De snert moet gemaakt worden in een grote pan, ongeveer 5 liter, de snert wordt aan het eind uitgedeeld aan het publiek.
  • De stamppot moet gemaakt worden in een grote pan, de stamppot wordt aan het eind uitgedeeld aan het publiek.
  • Men heeft 3 uur de tijd om het gerecht te bereiden.
  • GEEN voorgesneden groenten gebruiken, alles wordt tijdens de wedstrijd gesneden.
  • Iedereen krijgt een tafeltje toegewezen wanneer de snert-of stamppot klaar is. Het is de bedoeling dat hierop het gerecht zo origineel mogelijk wordt gepresenteerd. Dit telt voor een klein gedeelte mee in de beoordeling van de jury.
  • Deel geen snert- of stamppot uit aan bezoekers voordat de jury de beoordeling heeft gedaan!
  • De bouillon voor de snert mag thuis worden getrokken i.v.m. de lange tijd die hiervoor staat.
  • Het vlees waar de bouillon van getrokken is mag op de wedstrijddag gebruikt worden
  • Wanneer er hele erwten worden gebruikt mogen deze thuis wellen.
  • Iedereen krijgt van tevoren een bericht over de indeling van de dag, inclusief de vermelding van het tijdstip waarop men wordt verwacht.
  • Na de laatste beoordeling van de jury wordt de snert of stamppot aan de bezoekers uitgedeeld.
  • De recepten dienen in tweevoud te worden meegenomen, een voor de organisatie en een voor de jury bij de kook-unit

BELANGRIJK KLEDING-VOORSCHRIFT:
De deelnemers ontvangen bij inschrijving een BAUHAUS -wedstrijdshirt, een schort en een koksmuts! Deze kleding wordt door een ieder 
tijdens de wedstrijd, maar ook tijdens de prijsuitreiking, promotionele acties en interviews. gedragen! In overleg is dit met BAUHAUS afgesproken. Krijgen we er een klacht over dan kan het zijn dat de organisatie de deelnemer diskwalificeert!



Matty Woldring coördineert en stuurt de deelnemers aan. Matty is ook de vraagbaak voor de deelnemers. 

Kijk voor de volledige reglementen op onze website:
Reglementen deel 1 
Reglementen deel 2 

Reglementen deel 3 
Reglementen deel 4 



Henk van der Velde nodigt u uit om te proeven.
Alfa-college Kluiverboom
De locatie van het WK Snertkoken en WK Stamppotkoken


Bericht van de studenten:

Hallo Snert liefhebbers,
Dit jaar wordt er weer Snert gekookt op het Alfa-college kluiverboom, tijdens het jaarlijkse WK-snert. Het WK-snert zal gehouden worden op 17 februari 2023 in de leskeuken op het alfa-college kluiverboom. Dit wordt georganiseerd door Stichting Oudhollandse Gerechten samen met de tweede jaar studenten van de opleiding facilitair leidinggevende. 
 
Wij zijn alweer in volle gang met de voorbereidingen van dit evenement. Vorig jaar hebben we ook geholpen met het organiseren van de zomereditie van het WK-snert. Hierbij hebben wij als klas veel ervaring op mogen doen. We hebben toen een hele leuke dag gehad en zien uit naar de jaarlijkse wintereditie van het WK- snert.
 
Jullie zijn van harte uitgenodigd op vrijdag 17 februari 2023 om de deelnemers aan te moedigen en natuurlijk Snert te komen proeven. 
 
Met vriendelijke groet,
De tweede jaars studenten van de opleiding facilitair leidinggevende


Het Alfa-college is zeer gunstig gelegen aan de vernieuwde Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeer gelegenheid.
Mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren: 

220621_1200_08294-2M.jpg

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Socials

Volg ons

Voeg toe aan